Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Mat og drikke

Å spise god mat i Thailand er billig og variasjonen er stor. På det mest populære reisemålene som for eksempel Patong kan prisnivået ligge litt høyere, men sammenlignet med Norge er det fortsatt veldig billig. Det thailandske kjøkkenet, hvertfall ved kysten, baserer som mye på ferskvarer med ris eller nudler. En god egenskap i det thailandske kjøkkenet er at alle retter alltid er fersklagde og maten aldri serveres fra et masseproduserende kjøkken. De fleste menyer kan virke uendelig lange ved første øyekast, men man oppdager fort at det handler om varianter på få temaer.

Man skal være oppmerksom på at det thailandske kjøkkenet inneholder mye krydder og at de lokale har vokst opp med å spise mye sterk mat. Når du bestiller sterk mat i Thailand er det lurt å tenke på at den maten da vil være sterkere enn hva du kanskje er vant til hjemme. Vi anbefaler derfor at du bestiller turist sterk mat om du ikke er vant til mye krydder og chili i maten – du kan bestille det som de lokale kaller for "farang spicy".

Nyttige begreper
På de fleste restauranter er menyen på engelsk, men det kan fortsatt være gøy å kjenne igjen noen matbegreper. Stavingen kan variere litt, da thai ikke bruker det vestlandske alfabetet, men oversetter lyden til bokstaver.

Biff - Woa
Fisk - Pla
Svin - Muu
Kylling - Gai
Ris - Kao
Nudler - Guay tiaw
Reker - Gung
Vann – Nam