Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Thai Kjøkkenet

Nedenfor gir vi deg en liten oversikt over de mest populære rettene i Thailand.

Pad Thai:
Den kan sammenlignes med en wok-rett. Den består av nudler og stekte grønnsaker. Den serveres med enten kylling, reker, kjøtt eller tofu ut ifra hva man ønsker. Oftest blir dette servert med cashewnøtter på toppen. Pad Thai går for å være Thailands nasjonalrett.

Fried Rice:
Denne retten består av stekt ris som også kan sammenlignes med en wok-rett. Det finnes flere variasjoner av skalldyr, kylling eller som vegetarianer. Man kan bestille dette med et stekt egg på toppen. Dette er en av de sikreste rettene å bestille, spesielt om man har en følsom mage og ikke er vant til sterk mat.

Curry retter:
Et stort hovedtema for mat i Thailand er dens mange curry-retter. Det finnes mange ulike variasjoner av disse med alt fra sauser og supper til stekte grønnsaker med en blanding av curry. En tradisjonell curry-rett i Thailand består av ris og små skåler med ulike currypasta med kylling, reker eller suppe ved siden av. Du kan selv blande det du ønsker.

Ut over det finnes det masse ulike supper og sauser med ulik styrke av curry som serveres med ris. Ulike supper og sauser med alt fra kylling, tofu og grønnsaker og retten er lagd etter det man ønsker. I de thailandske suppene blandes de ofte kokosmelk i for å gi en søtere smak.

I Thailand gjenkjennes ofte Currypasta som en «kremete» krydderblanding. Den thailandske currypastan inneholder alltid friske deler av chili, samt ingredienser som løk, sitrongress og ingefær. Fargen på den chilien som brukes er det som bestemmer fargen på den thailanske currypasten. Currypasten finnes i ulike styrker.

Grønn Curry – den mildeste. Til deg som ønsker en smule styrke i maten.
Gul Curry – den kjenner vi til hjemmefra som en mild curry, men her i Thailand har den gule currypasten en annen styrke og kategoriseres som medium sterk.
Rød Curry – den sterkeste. Brukes ofte i retten Phanang og Massaman Curry.

Salater:
Dette ligger som regel langt fra våre grønne salater i Norge. Ofte inneholder de kylling, reker, blekksprut og andre kjøttretter. En liten kort avslutning: Thailandske salater er sterke. Her kan kokken virkelig vise sin begeistring for chili og en salat kan være dekket med hakkede røde og grønne chilifrukter. Start forsiktig med og bestill en skål med ris ved siden av.