Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Transport

Det finnes mange ulike måter å komme seg rundt på her på destinasjonen. Nedenfor kan du lese mer om de smidigste og vanligste måtene å komme seg rundt. Husk at priser kan variere fra de ulike reisemålene. Om du ønsker mer informasjon så ta gjerne kontakt.

Tuk-Tuk & Taxi
Tuk-tuk er de små lokale taxibussene. Thailendere mener ofte en tuk-tuk eller en scootertaxi når de sier taxi. De vanlige Tuk-tuk bilene finner du nesten overalt i Thailand uansett hvor du bor. Under kvelds- og nattetid kan det være litt vanskeligere å finne.

Limousine er som oftest det de lokale kaller en vanlig taxi. Du kan bestille disse i resepsjonen på hotellet ditt. Når man bestiller en taxi anbefaler vi at du spør etter en sjåfør som bruker taxi-meter da dette vanligvis er billigst. Om de ikke har taxi-meter så avtal alltid en pris før du kjører. Vi anbefaler også at du leier en vanlig taxi når du skal ut på dagstur.

Når du kjører Tuk tuk rundt i Phuket så begynner alltid alle priser på 200 THB. Dette er prisen innenfor det området du allerede er i. Om du skal kjøre lengre bruker de å ta 200 TBH per område du kjører gjennom. For eksempel om du skal fra Patong til Karon koster det 400 THB. I Phuket og i Khao Lak tar de en pris for hele reisen og ikke per person. Prisene varierer som oftest på kvelds- og nattetid for alle reisemål. Noen ganger kan man også prute om prisen på tuk tuk så prøv gjerne det.

Lokalbuss:
Dette er den billigste måten å komme seg rundt på. Lokalbussene kaller man for Songthaews. De har ingen faste tidstabell eller bussholdeplasser, du skal bare strekke ut armen når den kommer forbi for å vise at du gjerne vil med. Om det ikke finnes flere plasser på busser stopper den ikke. Det koster 30 Thai Bath å dra fra Kamala til Phuket Town. I områder som Krabi og Koh Lanta finnes det ikke så mange lokalbusser, så der må man benytte seg av taxi, tuk tuk eller longtail båt istedenfor.

Taxi båt/Longtail båter:
Taxi båter eller longtail boats som de heter i Thailand er en populær og enkel måte å komme seg fra en strand til en annen. Vanligvis leier man en longtail-båt for noen timer eller en hel dag. De seiler deg til den stranden du ønsker og hjem igjen på sluttet av dagen. Longtail-båtene ligger alltid på stranden eller i vannet.

Longtail-båtene har ofte faste priser, men prisen kan variere ut i fra hvor mange personer dere er og hvor lenge dere ønsker å leie den. Vi anbefaler at du alltid avtaler prisen med de før du leier den. Du kan gjerne vente med å betale hele summen som dere har avtalt til dere drar tilbake igjen. Begynn med å betale halvparten når dere kommer frem til stranden og så betaler du siste halvdelen når dere er tilbake igjen.

Om du for eksempel vil til Freedom Beach ksoter det 1500 Thai Bath for 2 personer tur/retur.