Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Helse

Vi har mange fantastiske reisemål i programmet vårt og vi synes det er morsomt at du har funnet ett av dem. Vi har lang erfaring som reisearrangør og vil gjerne gi deg noen tips som kan gjøre ferien din enklere. 

Tips for mat og hygiene
• Vær nøye med håndhygienen ved måltider, toalettbesøk eller når du har tatt i penger. Bruk gjerne hånd-desinfiseringsmiddel.
• Drikk mye vann, du mister du mer væske enn du tror.
• Unngå kjøtt, fisk og kylling som ikke virker gjennomstekt og mat som har stått lenge i romtemperatur uten kjøling eller varme.
• Kjøp vann på flaske i butikken hvis du mistenker at kranvannet ikke er helt rent.
• Isbiter er ofte laget av vanlig kranvann og kan være en smittekilde. 

Tips for soling
Solen er ofte sterkere enn du tror. Smør deg inn ofte og mye for å minske risikoen for å brenne deg og for å beskytte deg mot skadelig stråling. Bruk gjerne t-skjorte hvis du snorkler, ettersom UV-lys trenger igjennom vannet.

Dyr og natur
Unngå å klappe, mate eller leke med dyrene på reisemålet, og la heller ikke barna gjør det. For å beskytte deg mot mygg og andre insekter anbefaler vi lyse klær med lange ben og armer.

Maneter
Det finnes mange forskjellige typer maneter i havet. Flere av dem er brennmaneter. De fleste er ufarlige selv om de svir ved berøring, men det finnes også noen få giftige brennmaneter. Hvis du blir brent er det viktig at du ikke gnir på det brente området. Ved besvær bør du oppsøke hjelp, Vings reiseleder hjelper deg gjerne med å kontakte en lege.

Det er ingen anbefalinger som råder folk til å unngå å bade i havet. Er du overfølsom eller allergisk bør du dog være forsiktig, ved for eksempel å holde deg i bassenget på hotellet til tidevannet er på vei ut. Da er risikoen for maneter ved stranden minimal.

Hennatatoveringer
Vi fraråder både voksne og barn fra å tatovere seg med hennafarge på huden ettersom fargen ofte tilsettes PPD, et sterkt allergifremkallende middel, for å gi den rette, mørke fargen. Har man først utviklet en allergi mot PPD finnes det ingen botemiddel. Derfor risikerer man også i fremtiden å reagere kraftig på f.eks. hårfargingsmiddel etc. som kan inneholde PPD.

I EU er det ulovlig å bruke farger som inneholder PPD til hennatatoveringer. På visse reisemål gjøres det likevel. Derfor er det sikrest å avstå helt fra tatoveringene. Vi oppfordrer alle som har fått en allergisk reaksjon til å la seg undersøke hos en lege.

Informasjon om myggbårne sykdommer 
Mygg, knott og sandfluer finnes her og der, avhengig av sted, årstid og tid på døgnet. Mygg av slekten Aedes forekommer ofte i tropiske og subtropiske klimaer og kan spre sykdommer som chikungunya, denguefeber og zikafeber (ZIKV). Smitten spres kun via stikk og ikke i kontakt med smittede personer.

Symptomene på chikungunya, denguefeber og zikafeber kan ligne på hverandre; feber, hodepine, rygg- og muskel- og leddsmerter og rødsprengte øyne. Det finnes indikasjoner på økt risiko for fosterskader dersom man smittes av zikaviruset under graviditet. 

Det er viktig at du raskt kontakter lege dersom symptomene dukker opp. Ikke forsøk å behandle dem selv. 

Aedes-myggen er, i motsetningen til mange andre mygg, aktiv også på dagtid. Selv om risikoen for å bli smittet er liten er det en god idé å beskytte seg mot stikk. Vi anbefaler myggmiddel og lys bekledning med lange armer og ben – spesielt på kvelden når myggen er mest aktiv.